Épületgépész fűtésszerelő vízvezeték szerelő gázszerelő igazságügyi szakértő fűtés épületgépész vízellátás csatornázás központi fűtés szellőzés klíma szerelés

vízszerelő,gázszerelő,fűtésszerelő,víz-gáz-fűtésszerelő,gyorsszolgálat,épületgépészet,radiátor,radiátorcsere,dugulás,elhárítás,igazságügyi szakértő, épületgépész mérnök,


A céget Koltai Péter okleveles gépészmérnök irányítja. Édesapja és nagyapja szerelőmesterek voltak, így ő, mint a harmadik generáció képviselője kapcsolódott be az elődök által megalapozott tevékenységbe.
1971-ben szerzett oklevelet a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karának épületgépész ágazatán. Még ebben az évben lett önálló víz-, gáz-, fűtésszerelő kisiparos,  majd a későbbiek során 4 éven át a MARABU Épületgépészeti GMK vezetőjeként tevékenykedett. 1986-tól az USA-ban dolgozott, ahol angol nyelvtudását tárgyalási szintre fejlesztette.
Hazatérése után alapította a KOLTAI  P. ASSN. BT. épületgépészeti céget, melynek azóta is tulajdonosa és vezetője.
Tagja a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamarának (Nyt.sz.: 01-5723), ahol teljeskörű (vízellátás, csatornázás, fűtés, hőellátás, gázellátás, lég- és klímatechnika) Épületgépész-mérnöki Szakértő G-Sz, és Épületgépész-mérnöki Tervező G-T bejegyzéssel rendelkezik, továbbá az Igazságügyi Minisztérium által kibocsátott és nyilvántartott Igazságügyi Szakértői igazolvány (Nyt.sz.: 007294) és a Budapest Főváros Közigazgatási Hivatala által kiadott, illetve a Magyar Mérnöki Kamara által nyilvántartott Felelős Műszaki Vezetői engedély birtokosa. Vizsgához kötött arcképes gázszerelői igazolványát a GKM Engedélyezési és Közigazgatási Hivatala adta ki.
1996 óta tagja az Építéstudományi Egyesületnek. 1998-tól a KÉOSZ tagjaként részt vesz annak munkájában. 1999-től a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Szakértője. 2001-ben az ÉTE rangos szakmai elismerésben részesítette: Macskásy Árpád Díjat kapott.